Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Damseizoen ten einde

Damseizoen 2019- 2020.

En dan is ineens het damseizoen afgelopen. Wie dat voorspeld zou hebben, zouden we niet hebben geloofd dat het op deze manier zou gaan. Zo zie je maar weer, het is meestal anders dan je denkt. Eerst dachten we misschien dat door de wapenwedloop de wereld bedreigd werd ( en die dreiging is en blijft er) nu is er een onzichtbare dreiging die we heel serieus moeten nemen. De geschiedenis leert dat de zgn. Spaanse griep meer slachtoffers heeft gemaakt dan het aantal doden in beide wereldoorlogen. Niet voor te stellen, maar realiteit. Nu aangegeven is dat het contactverbod tot 1 juni loopt ( en dat kan ook nog langer duren misschien), ligt alles plat.

Geen deur open naar de wereld. De deur is kleiner dan een huis, een slot kleiner dan een deur, maar de sleutel kan het hele huis openen. Die sleutel die door een kleine zinvolle oplossing kan leiden naar de oplossing  van deze grote problemen, is nog zoek. En wij als damclub horen bij de doelgroep die risico loopt. Einde verhaal. Deze BEGB’ er wordt hoe dan ook bezorgd. De eindstand van de onderlinge competitie staat er o.a. in. Jammer dat we net niet meer aan het sneldammen toe zijn gekomen, want dat is altijd een leuke spannende en verrassende speelavond. Hopelijk treffen we elkaar allemaal weer de 7de september in Britsenburg. (Britsenburg is altijd tot september dicht, dus de 7de is de eerste maandag) .Ik stel voor dat we na een kleine vergadering op die datum alsnog even sneldammen. Willem had al “prijzenvlees” (voor elk lid een prijs) ingekocht voor de 16de maart, maar dat kan hij zelf in de tussentijd wel op. Dat hoeft de hele zomer niet te ‘overwinteren’ in de diepvries. Via internet, telefoon kunnen we elkaar eventueel  op de hoogte houden van belangrijke zaken.

Hoe de provinciale competitie ingedeeld is, is nog niet duidelijk. Misschien komen er twee teams in dezelfde klasse uit, nu het eerste gedegradeerd is. Maar het hangt o.a. ook af van het aantal teams dat deelneemt en misschien nog van een kleiner te vormen  team. Ideaal lijkt mij toe dat er teams komen van 4. Ik heb dat al eerder bepleit. Dat zou volgens mij de clubs meer vrijheid geven en de competitie spannender. Ook al omdat sommige leden (waaronder ik) eigenlijk door de week niet meer altijd uitwedstrijden willen spelen. Ja, we worden allemaal een dagje ouder. We zien het wel, eerst maar eens deze tijd heelhuids doorkomen. Toch uiteraard iedereen een goede gezonde zomer toegewenst en tot seizoen ’20 – 21’!  

Sjoerd D Schaaf                                                                                                                                                  

Laatste geplaatste foto's

t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.